OIO

OIO – bureau voor Organisaties in Ontwikkeling

is sinds 1999 een samenwerking van Marie-Josée Dries en Gert van der Kolk.

Vraagstukken van samenwerking binnen en tussen organisaties zijn ons werkterrein. We doen onderzoek, maken analyses, geven adviezen. We geven trainingen, verzorgen leergangen, doen coaching en interimwerk. En we begeleiden projecten en processen.

Marie-Josée Driestn_DSCF1220 1100bij928

Ik ben opgeleid als (muziek)docent en studeerde Beleid en Management voor de gezondheidszorg aan de Erasmus universiteit. Ervaring heb ik opgedaan als (muziek)docent, trainer, projectleider, (interim)manager en organisatieadviseur.

Vaak is het een zoektocht voor mensen, zich professioneel te ontwikkelen: eruit te halen wat erin zit en te doen waar hun hart naar uitgaat. Ik help ze daarbij, individueel of in groepen, op een praktische en toepasbare manier, aansluitend bij wat er speelt en zodanig, dat ze het zelf kunnen overnemen.

Gert van der Kolktn__XP19752k 3.0l

Ik studeerde sociologie van de westerse gebieden in Wageningen. Door mijn werk bij de overheid ontwikkelde ik mijn belangstelling voor vraagstukken van samenwerking, strategie en bestuur. En mijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van een maatschappelijke onderneming stimuleerde m’n vermogen, zaken concreet, overzichtelijk en praktisch te maken.

Dat komt nu goed van pas. Ik onderzoek, train en adviseer graag over vraagstukken van samenwerking en procesmanagement. Mijn bijdrage is, ingewikkelde vraagstukken voor mensen en organisaties overzichtelijk te maken en praktische oplossingen te bedenken.

 

Besturen van complexe vraagstukken met procesmanagement